Harlem Nocturne

dimecres, 8 de juny del 2016

El género negro: de la marginalidad a la normalización: volum de les ponències del XI Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca




Ja tenim el nou volum de ponències i comunicacions sorgides del XI Congreso de Novela y Cine Negro de Salamanca, que va tenir lloc a l'abril de 2015. 

El seu títol: El género negro: de la marginalidad a la normalización, i ha estat publicat per Andavira Editorial.

Com ja he comentat altres vegades, el Congreso de Salamanca és una rara avis. Habitualment en els congresos acadèmics les actes triguen anys (a voltes, molts anys) a sortir, però no és aquest el cas. Per això cada cop em sento agradablement sorpresa. Àlex Martín Escribà i Javier Sánchez Zapatero, els dos directors del Congrés i editors dels volums, ho tenen molt ben solucionat i les actes apareixen religiosament a l'any següent de cada Congrés. Això és molt important. D'una banda, per als currículums professionals dels participants. D'una altra, de cara a l'activitat investigadora i als estudis sobre el gènere, per tal que els temes tractats no caduquin, no perdin actualitat, els pugui conèixer la gent que no va assistir al Congrés, etcètera, etcètera.  

La meva Comunicació en aquesta edició del Congrés que, per tant, apareix publicada dins del volum citat, es va titular: El Femicrime, una etiqueta surgida de la nada. És un article on em carrego sense contemplacions aquesta denominació tan absurda.

Ara a esperar rebre el llibre. De moment, us en volia fer cinc cèntims i aprofitar l'avinentesa per felicitar un cop més els meus amics de Salamanca Negra, que són tots uns cracks.

Bon migdia, negrots.